Thursday, January 13, 2011

Pelita


as salam~

huwahhhh! lame gile xupdate blog nie..da serabai dah ini blog! hakhak

sorie lah buddy~ :P

tetibe rase rindu untuk menaip lah! 

seyes ouh

da mula sekolah balik

2011

tahun baru

umo da meningkat 18

act kawan2 smua da nak 19 :(

hehe

umo da meningkat

tahun da semakin bertambah
hoish hoish

hukhuk kejap je! :)

out of topik pulak~

hihi

sorie lah! :D

btw aq nk menceritakan tentang lagu A.P.I PELITA.

sbnarnye bukan sbb tgk ajl aritu
haha

tpi sbb lirik dy sngt kuat spirit dy!

sngt unik bagi aq

sumpah lagu smngt mcm nie dekat malaysia

ley dikira pakai jari kaki!
so

aritu aq cuba dgr lagu nie

sumpah aq salute kt monolouqe

mmg genius lah dy

nie lagu nye!




bagaimana anda? (:

Serius!

Sngt inspirasi lagu nie
msti korunk agk borink kan
yelah entry aq xabis2 dgn bnde yg inspired
hakhak :D
AKU PUNYA SUKA LAH~
INI BLOG BETA PUNYA! HAHA :p

act ini tahun 2011
aq akn menghadapi satu lagi stage yg sngt penting dlm hidup aq
bagi aq
stage ini adalah PENGHAPUS kesilapan aq pada masa lepas
ramai org tanak cuba stage nie
bagi mereka
stage ini buang masa
mklom lah da besa
duduk skola ape kelas~
wadaa pish!
xkisah lah
rezeki manusia ad dimana2 kan kawn(:
act stage tuh adalah STPM

hehe :)


masuk balik topik!
asyik lari je wey!
hihi 
cube korunk dgr dan pahami lirik lagu Api tuh
bagi aq mmg ape yg dinyayikan oleh Lan dan Noh tuh sngt menusuk jiwa
mcm ayat korus dy
Takkan ku menyerah kalah,
walau mimpi ku musnah,
harapan ku hancur,
sayapku patah,

kan ku pancarkan cahaya,
seperti pelita ke srata dunia,
yang gelap gelita

sehingga hembusan nafas
yang terakhir.


kan kan~ :P

korus ckup lah menunjukkan bahawa jika tidak berjaya dalam sesuatu perkara
tidak perlu kita untuk mengalah!
sbb mengalah bukan sifat kita!
sbb tidak ada kejayaan dtg dengan segera kawan2
USAHA,TAWAKAL,SEMANGAT,MATLAMAT. ini lah kompenan yg sngt penting untuk diri kita mencapai KEJAYAAN~
bagi aq
org yang mampu bangkit dari kekalahan atau kejatuhan adalah org yang sangt HEBAT!
sbb xsmua org mampu bangkit apabila jatuh
ramai org lebih sng untuk mengeluh dari BERUSAHA untuk mencapai sesuatu yang lebih baik~

kan kan

itu lah sikap manusia

lebih sng mengeluh dari BERUSAHA
lebih sng mengkritik kejayaan org lain dari MENCUBA
lebih sng berkata 'AHH ' dari terus mencuba
lebih sng  bagi mereka untuk menjadi seorang yg RUGI
dari menjadi seorang yang MENANG! :D


QUOTE untuk hari ini:
"TRUE GLORY IS NOT IN NEVER FALLING BUT IN RISING EVERY TIME YOU FALL"


huwahhh mcm hape aq merepek kan~ hihihi 
dan xterlambat nk wish kt korunk
selamat tahun baru baek dalam kalendar islam atau barat
hehe(:






2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...