Tuesday, November 30, 2010

first time melukis ! :D

hihihihiihihi

xcited gile aq nk mnghilangkan rase bosan di musim cuti skola nie
da lah musim hujan!
xdapat aq nak berskate!  :(

jdi aq mule lah test2 explore microsoft paint

aq nk cube melukis lah pulak!

ingin mnambah kemahiran org cakap

hahak!

tpi macam bedekah lah

tpi seyesly lukisan nie dtg dri haty yg mulus ikhlas ini

hihihihik!

mule2 macam biasa lah

aq da xde keje
aq search video2 kt YOUTUBE
macam semacam je tgn suwo aq type "how to draw cartoon in paint"

terus kuar jawapan sepantas kilat! :D



dan aq mencuba lah dgn berkat kesungguhan!
serius taw, aq nie mmg xpandai melukis
aq mmg buta seni lah org cakap
kdg2 sadis je tgk org melukis cntek2 comel2
aq test buat!
hampeh,lukisan jdi seindah laut mati =,="

nah lah tgk hasil yang aq cube buat!

hihihi malu lah pulak aq nk tnjuk :D

nie name nye lukisan katak si katak lompat!

nah lukisan kedua pulak! :D
name lukisan kedua nie pulak ialah cinta si si froggy

ni macam bedekah! nak tawu npe bebear tuh masam je muka! sbb froggy tuh lage kiut dri dy! hihihihi ;P

hee :D

so mcm org tua2 cakap kan
xcube mane taw
or tak kenal maka xcinta

soo nie lah first try aq cube melukis menggunakan teknologi ict 
hihihi



macam biasa
quote entry nie!
"If we are afraid to try, we are the losers"



korunk try lah!  besh ;)
sekian! :D

menjadi kanak-kanak adalah indah kan!

hehe.

tjuknye mcm happening jewp kan..
act hari nie aq bgon tido pling awal seyh! ( muke bangge)  hihihi
aq menikmati pagi2 tuh ngn penuh keasyikkan(:
tgk burung2 berkicauan
mklom lah tnggl di kampung
mmg nikmat lah!
madam mak pon mcm pelik!
aq bgon awal..hee
sedang2 aq duduk!

aq teringt cter cikgu marziah tentang ank dy!
gile men pemadam!
siap mnnges2 pemadam nye kena buang ngn bpak dy
hahaha gile riot kan budak2
sbb ape dy nnges
dy ckp ngn ckgu
pemadam tuh ad gmbar kesukaan dy
means kalo men lawan pemadam
kebarangkalian dy mng besaw! hakhak


 psssssst! kalaw nie kebarangkalian nk mng besaw x? mcm comel jewp.hihi

aq ketawe sndiri ingt balik ape yg cikgu citer tuh
smbil teringt zaman kcik2 aq dlu
aq dlu skola rendah di SKPB aka sekolah kebanggsaan Pekan Bahru,Muar
zaman kanak2 aq nie kire aq ni sngt baek lah nakal gile ..hihihi
dan zaman kanak2 nie bnyk gile bnde2 heaven yg slalu kanak2 buat
contoh mcm men gasing,yoyo,men pemadam,gasing pemadam(sape paling lame berpusing),men bola pakai jilid2 buku,haha. men bola sepak pkai tutup botol,lastik getah peluru kapur dan lain2 lah!
hakhak mmg gile besh smua bnde tuh kalaw dimaen kan semula!
permainan2 nie biasa dimaenkan bg kanak2 yg lahir pada  tahun 1980-an until 1990-an!

jarang lah kn nk dgr budak2 skunk men bnde2 alah mcm tuh kt dlm kelas! huhu
tpi dalam bnyk2 permainan tuh!
aq rase main lastik2 getah peluru kapur paling syok! kadang2 xde kapur pakai getah pon jadi ! hihi

macam nie!
pssst! heaven gile kalaw dapat lepaskn lastik nie kt bdan kawan2! hihi


hahahak! besh seyh men bnde alah nie! lagi2 buat kt kaun hawa!
lastik lengan dyeorg..
menjerit2..haha
kalaw ngan budak2 laki biase kiteorg wt class war pakai kapur! lagi kalaw cikgu tak masuk kelas! hihihi

tyme tuh lah kapur dalam simpanan kelas dirobek oleh kiteorg! abis ! kahkah
kalaw team yg kalah! dyeorg kena sapu kelas brshkn kapur2 tuh! hohoho
biase team guwa kalah! ;(

dan part paling besh bile cikgu masuk!
biasa yang akan kena marah ialah KETUA KELAS! sebab!
   
 1. kelas bersepah

2.kelas bsing

        3,.kapur kelas abis!

hahahaha! padan mke kaw MONSTER!

mmg xpkir ape lah kalaw kite kanak2
kite sntiasa pkir keseronokan
kite xpkir pon mslh like dewasa kan
kite sntiasa hepy
bergelak ketawe
alangkah indahnye dunia kanak2! :)

sebenarnye
zaman kanak2 lah yang mngajar kita macam mana nk bergmbira without pkir problem hidup,
kita ada saluran ceria sndiri,
kite xpkir psal ape2 masalah
yang pnting bg kite mase tuh adalah keseronokan! ;o


tapi kini apabila dewasa~

kita sntiase hidup dalam tekanan 
do the same things everyday
kite da xde saluran ceria sndiri!

huhu xbesh kan jadi dewasa!

act itu lah lumrah hidup

setiap kanak2 pasti dewasa

setiap dewasa pasti  tua

sbb kalaw kite xjdi dewasa

macam mane kite nk matang kan?hihi

soo!

ingt lah zaman kanak2 korunk! pasti korunk ketawe sndirian kan,haha! 



quote untuk hari ini
"our childhood is what we spend a lot of happiness in entire lifes"


heee sekian ye! :D

Monday, November 29, 2010

life like a cup of coffee~

mungkin macam pelik je kan bunyi tjuk tuh..act aqu da lame x meng"update" blog niew..aqu mcm xde idea je kan..hehe
mklom lah mcm bz jeh..hihihi
nie da mula cuti skola..satu bulan lebih..xtawu aqu nk buat ape..nk keje,mcm mlaz jewp..mau rest(padahal aqu nie susa nk bgon pagi! ) hihi.
masuk balik kepada tajuk yg diutarakan oleh aqu di atas...
"hidup seperti secawan kopi" ditranslate dalam bm..gee
betol k? macam mane aqu bolei dapat perumpamaan mcm tuh?
hee :D
sabar sabar,toksah poning-poning kpale engkaw orang smua..
dlm beberapa hari lepas.
aq da xde keje,aq bkak lah youtube..
saje mncari video yg besh2.
entah mcam mane aq ad trnmpk satu video..
inspirational video dy tulis kt situw..
aqu mcm xcited jewp tgk tajuk dy..
cube lah tgk bnde alah tuh kan..
CUBE KORUNK TGK JUGAK! 
JENG JENG!
video
                                               pssssssst! ape pandangan korunk? :)


sangt mendalam kan mksd prof. tuh :D
smbil2 tga tengok video nie,aqu berimaginasi..
fuhh hebat kan..hakhak
aqu ni jangan lah korunk tnjuk aq video atau ajak berbual.
mmg setiap ape yg aqu lihat dan dgr,
aqu akn berimaginasi..kihkih 
macam bahaye kan..
jgn risau..bnde bukan2 aq xkn imaginasi..hihi
hmm lepas tgk video nie
      .....................................................

aq berfikir sejenak.
btul lah kan kate2 prof tuh kepada ank bekas pelajarnye
ramai org kini bermasalah disbb kan oleh stu perkataan iaitu KEJAYAAN.
kite memenuhi kehendak kerjaya dan kite berlumba2 untuk BERJAYA

dimasa kita mengejar smua kejayaan tuh

tpi kite lupa

kita ada hidup kita

dalam hidup kita ada :

hobi
keluarga
rakan-rakan
cinta
dan lain-lain lah kan

kita lupa tentang hidup kita
kita lupa macam mane hendak merasai nikmat kehidupan kita
kita lupa bagaimana untuk merase gembira

Perlu ke kita melupai smua itu hanya untuk mncapai kejayaan?


macam prof tuh ckp

coffee adalah HIDUP
pelbagai jenis cawan adalah adalah kerja,kedudukan kerjaya,duit dan lain2(ini smua hanya bende saja kan! )

perlu ke kawan2 kita lupakan nikmat hidup sedangkan kita hanye mngejar bnde bnde itu sahaja?
berbaloi kah hidup kita? even kita bjaye?


sebenarnya mngejar kejayaan itu bukan lah xpenting,
tapi sngt PENTING!

kejar lah kejayaan tuh.

tpi jdi lah org yang berjaya tetapi seorang yang berjaya dalam semua aspek kehidupan

soo,
renung diri kita
kite nie type manusia yang macam mane?
adakah kite jenis manusia yang fokus hanye pada CAWAN?

or kite manusia yang betoi2 merasa nikmat COFFE tuh! 

pikir2 kan la ye :D



QUOTE UNTUK HARI NIE!
               
"life is not about the achievement,but enjoying what means of life(:




hehehehehehhee

panjang kan!
2nd topik aqu!
wehuhuhu..
hope korunk enjoy yah! :)
kalaw ad yg xpuas haty ngn entry aq
komen la ye
sekian! =,="
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...