Friday, December 3, 2010

Apa itu Sahabat?

Sahabat tidak lokek untuk memuji kita! bukan nak mmbodek,
tapi dia suka lihat kita snyum dan gembira :D









Sahabat ialah seseorang yg akn cuba 
mngembirakan kita bile kita sedih







Sahabat akan memberi kita menang sesuatu,
asalkan kita gembira ;P







Sahabat akan selalu ingat tarikh lahir kita








Sahabat ialah mereka yang kita gembira dan 
senang bila melakukan sesuatu bersama







Sahabat selalukan akan membuatkan kita tersenyum(:




Sangat beruntung untuk mempunyai seorang sahabat kan ^,^


Quotes untuk hari ini

"Persahabatan diukur bukan dengan mengira berapa berapa lame persahabatan itu dijalin,tetapi ia diukur dengan menggunakan hati nurani kita"


Sekian! 

hepy besday WOI! :D


hepy besday woi !

hepy beday woi !


kenape woi?
msti korunk pelik kan!
xkn besday aq kot?
hee
xla arinie besday adik perempuan aq
name dy NURUL FAZLINA BTE JAMIL
arinie genap lah umo dy iaitu 11 tahun :)
da besar adik aq
hee
haa nme pnggilan adik aq tuh ialah  Woi
itu tjuk aq tulis hepy besday woi!
hihihi
xtipu lah
mmg dri kecik kiteorg pnggil dy woi
act adik aq yg bongsu yg beri akk dy tuh nme woi
dlu kecik2 dy pnggil akknye tuh   woi
lame2 melekat
smpai skunk nie kiteorg pnggil dy mcm tuh dan ngn2 abah n mak aq pon pnggil adik pmpn aq tuh WOI
adik aq yg kecik skali nme dy paiz
kiteorg pnggil dy apai
huhu

itu lah serba sedikit pasal adik2 aq :)

arinie besday woi 
kiteorg xde lah celebrate kek2
mcm kak yun ckp
xkn nk kek jeh
mcm xspesial lah kn
smua org wat bnde same mcm tuh
hekhek
soo
madam mak ape lagi
ptg tdi teros sediakn sesuatu yg kiteorg gemari!
mmg xsngke
tetibe mk pnggil suwo mkn
mcm pelik kn
kol 4 ptg suwo mkn?
hihi
skali tgk!
uwwwwwh!
PUDING LAH!



psst! sedap weyh!


Mmg sedap lah !
tq Cik Salmah!
hihihii
:D

then lepas tuh mcm biasa lah smua wt keje msing2
tetibe pas mghrib
madam mak mmbunyikan semboyan!
anak2!
cpt siap!
lepas insyak kite wat bbq!
woah!
LAGI MCM TERUJA AQ!
hakhak
aq pkir2 mane lah mk sediakan bbq punye bahan n arang ye
msti dy da rancang!
hihihi
salute!

then lepas insyak
kiteorg smua kluar ruma
mulakan misi!

pssst! da macam bakaw smpah..hihi

hihihi
besh gilew men api
dgn mulot apai yg xreti2 snyap
:D
then kiteorg mula lah berbbq!

Manyak syok! :p

psssssssst! mcm sedap kan..hihi


hohoho
sedapsedapsedap lah !
mmg kenyang lah perut den mlm nie!
hihihi

anyway!

heppy besday woi! 

moga kaw cpt matang eh adik! hee :)

sekian! hee

Tuesday, November 30, 2010

first time melukis ! :D

hihihihiihihi

xcited gile aq nk mnghilangkan rase bosan di musim cuti skola nie
da lah musim hujan!
xdapat aq nak berskate!  :(

jdi aq mule lah test2 explore microsoft paint

aq nk cube melukis lah pulak!

ingin mnambah kemahiran org cakap

hahak!

tpi macam bedekah lah

tpi seyesly lukisan nie dtg dri haty yg mulus ikhlas ini

hihihihik!

mule2 macam biasa lah

aq da xde keje
aq search video2 kt YOUTUBE
macam semacam je tgn suwo aq type "how to draw cartoon in paint"

terus kuar jawapan sepantas kilat! :D



dan aq mencuba lah dgn berkat kesungguhan!
serius taw, aq nie mmg xpandai melukis
aq mmg buta seni lah org cakap
kdg2 sadis je tgk org melukis cntek2 comel2
aq test buat!
hampeh,lukisan jdi seindah laut mati =,="

nah lah tgk hasil yang aq cube buat!

hihihi malu lah pulak aq nk tnjuk :D

nie name nye lukisan katak si katak lompat!

nah lukisan kedua pulak! :D
name lukisan kedua nie pulak ialah cinta si si froggy

ni macam bedekah! nak tawu npe bebear tuh masam je muka! sbb froggy tuh lage kiut dri dy! hihihihi ;P

hee :D

so mcm org tua2 cakap kan
xcube mane taw
or tak kenal maka xcinta

soo nie lah first try aq cube melukis menggunakan teknologi ict 
hihihi



macam biasa
quote entry nie!
"If we are afraid to try, we are the losers"



korunk try lah!  besh ;)
sekian! :D

menjadi kanak-kanak adalah indah kan!

hehe.

tjuknye mcm happening jewp kan..
act hari nie aq bgon tido pling awal seyh! ( muke bangge)  hihihi
aq menikmati pagi2 tuh ngn penuh keasyikkan(:
tgk burung2 berkicauan
mklom lah tnggl di kampung
mmg nikmat lah!
madam mak pon mcm pelik!
aq bgon awal..hee
sedang2 aq duduk!

aq teringt cter cikgu marziah tentang ank dy!
gile men pemadam!
siap mnnges2 pemadam nye kena buang ngn bpak dy
hahaha gile riot kan budak2
sbb ape dy nnges
dy ckp ngn ckgu
pemadam tuh ad gmbar kesukaan dy
means kalo men lawan pemadam
kebarangkalian dy mng besaw! hakhak


 psssssst! kalaw nie kebarangkalian nk mng besaw x? mcm comel jewp.hihi

aq ketawe sndiri ingt balik ape yg cikgu citer tuh
smbil teringt zaman kcik2 aq dlu
aq dlu skola rendah di SKPB aka sekolah kebanggsaan Pekan Bahru,Muar
zaman kanak2 aq nie kire aq ni sngt baek lah nakal gile ..hihihi
dan zaman kanak2 nie bnyk gile bnde2 heaven yg slalu kanak2 buat
contoh mcm men gasing,yoyo,men pemadam,gasing pemadam(sape paling lame berpusing),men bola pakai jilid2 buku,haha. men bola sepak pkai tutup botol,lastik getah peluru kapur dan lain2 lah!
hakhak mmg gile besh smua bnde tuh kalaw dimaen kan semula!
permainan2 nie biasa dimaenkan bg kanak2 yg lahir pada  tahun 1980-an until 1990-an!

jarang lah kn nk dgr budak2 skunk men bnde2 alah mcm tuh kt dlm kelas! huhu
tpi dalam bnyk2 permainan tuh!
aq rase main lastik2 getah peluru kapur paling syok! kadang2 xde kapur pakai getah pon jadi ! hihi

macam nie!
pssst! heaven gile kalaw dapat lepaskn lastik nie kt bdan kawan2! hihi


hahahak! besh seyh men bnde alah nie! lagi2 buat kt kaun hawa!
lastik lengan dyeorg..
menjerit2..haha
kalaw ngan budak2 laki biase kiteorg wt class war pakai kapur! lagi kalaw cikgu tak masuk kelas! hihihi

tyme tuh lah kapur dalam simpanan kelas dirobek oleh kiteorg! abis ! kahkah
kalaw team yg kalah! dyeorg kena sapu kelas brshkn kapur2 tuh! hohoho
biase team guwa kalah! ;(

dan part paling besh bile cikgu masuk!
biasa yang akan kena marah ialah KETUA KELAS! sebab!
   
 1. kelas bersepah

2.kelas bsing

        3,.kapur kelas abis!

hahahaha! padan mke kaw MONSTER!

mmg xpkir ape lah kalaw kite kanak2
kite sntiasa pkir keseronokan
kite xpkir pon mslh like dewasa kan
kite sntiasa hepy
bergelak ketawe
alangkah indahnye dunia kanak2! :)

sebenarnye
zaman kanak2 lah yang mngajar kita macam mana nk bergmbira without pkir problem hidup,
kita ada saluran ceria sndiri,
kite xpkir psal ape2 masalah
yang pnting bg kite mase tuh adalah keseronokan! ;o


tapi kini apabila dewasa~

kita sntiase hidup dalam tekanan 
do the same things everyday
kite da xde saluran ceria sndiri!

huhu xbesh kan jadi dewasa!

act itu lah lumrah hidup

setiap kanak2 pasti dewasa

setiap dewasa pasti  tua

sbb kalaw kite xjdi dewasa

macam mane kite nk matang kan?hihi

soo!

ingt lah zaman kanak2 korunk! pasti korunk ketawe sndirian kan,haha! 



quote untuk hari ini
"our childhood is what we spend a lot of happiness in entire lifes"


heee sekian ye! :D

Monday, November 29, 2010

life like a cup of coffee~

mungkin macam pelik je kan bunyi tjuk tuh..act aqu da lame x meng"update" blog niew..aqu mcm xde idea je kan..hehe
mklom lah mcm bz jeh..hihihi
nie da mula cuti skola..satu bulan lebih..xtawu aqu nk buat ape..nk keje,mcm mlaz jewp..mau rest(padahal aqu nie susa nk bgon pagi! ) hihi.
masuk balik kepada tajuk yg diutarakan oleh aqu di atas...
"hidup seperti secawan kopi" ditranslate dalam bm..gee
betol k? macam mane aqu bolei dapat perumpamaan mcm tuh?
hee :D
sabar sabar,toksah poning-poning kpale engkaw orang smua..
dlm beberapa hari lepas.
aq da xde keje,aq bkak lah youtube..
saje mncari video yg besh2.
entah mcam mane aq ad trnmpk satu video..
inspirational video dy tulis kt situw..
aqu mcm xcited jewp tgk tajuk dy..
cube lah tgk bnde alah tuh kan..
CUBE KORUNK TGK JUGAK! 
JENG JENG!
                                               pssssssst! ape pandangan korunk? :)


sangt mendalam kan mksd prof. tuh :D
smbil2 tga tengok video nie,aqu berimaginasi..
fuhh hebat kan..hakhak
aqu ni jangan lah korunk tnjuk aq video atau ajak berbual.
mmg setiap ape yg aqu lihat dan dgr,
aqu akn berimaginasi..kihkih 
macam bahaye kan..
jgn risau..bnde bukan2 aq xkn imaginasi..hihi
hmm lepas tgk video nie
      .....................................................

aq berfikir sejenak.
btul lah kan kate2 prof tuh kepada ank bekas pelajarnye
ramai org kini bermasalah disbb kan oleh stu perkataan iaitu KEJAYAAN.
kite memenuhi kehendak kerjaya dan kite berlumba2 untuk BERJAYA

dimasa kita mengejar smua kejayaan tuh

tpi kite lupa

kita ada hidup kita

dalam hidup kita ada :

hobi
keluarga
rakan-rakan
cinta
dan lain-lain lah kan

kita lupa tentang hidup kita
kita lupa macam mane hendak merasai nikmat kehidupan kita
kita lupa bagaimana untuk merase gembira

Perlu ke kita melupai smua itu hanya untuk mncapai kejayaan?


macam prof tuh ckp

coffee adalah HIDUP
pelbagai jenis cawan adalah adalah kerja,kedudukan kerjaya,duit dan lain2(ini smua hanya bende saja kan! )

perlu ke kawan2 kita lupakan nikmat hidup sedangkan kita hanye mngejar bnde bnde itu sahaja?
berbaloi kah hidup kita? even kita bjaye?


sebenarnya mngejar kejayaan itu bukan lah xpenting,
tapi sngt PENTING!

kejar lah kejayaan tuh.

tpi jdi lah org yang berjaya tetapi seorang yang berjaya dalam semua aspek kehidupan

soo,
renung diri kita
kite nie type manusia yang macam mane?
adakah kite jenis manusia yang fokus hanye pada CAWAN?

or kite manusia yang betoi2 merasa nikmat COFFE tuh! 

pikir2 kan la ye :D



QUOTE UNTUK HARI NIE!
               
"life is not about the achievement,but enjoying what means of life(:




hehehehehehhee

panjang kan!
2nd topik aqu!
wehuhuhu..
hope korunk enjoy yah! :)
kalaw ad yg xpuas haty ngn entry aq
komen la ye
sekian! =,="

Saturday, August 21, 2010

blog???

blog ini ape erk?first time aq diberi pendedahan tntang blog nie..mcm besh je kn..aq tgk blogger2 len..bukan mai ekau smua ye,ad yg nie yg tooo yg tit n mcm2 lah..mcm besh...maka aq dgn sng hati merumuskan..aq nk test jdi badut blogger jugak!hik hik


                                              psst:   tahap goban kn ley type smpai kua ai liu. ;p

sala stu soklan tergiang2 dlm pale benak aq bila nk berkecimpung dlm bidang blog2 nieh..

Jejaka Kedunguan:ape kebende menatang jadah  bende blog2 nieh ?

Mr.Google           :Blog adlh singkatan bg WEB LOG dan blog boleh brperanan sbgai diari  dlm talian yang boleh di share ngn org lain(bnyk bgi kaum hawa) =.=" .Blog ley terdiri dri pelbgai jenis  ulasan mcm politik,sukan,peribadi,cinta ,bla bla lagi..apo ekau nk letak..letak la dik..hee.

Jejaka Kedunguan:wooo i see..mcm tuh yeh gune blog nie..mklom lah..aq nie dluw2 bute hati ngn bende alah  mcm nie >_< kih kih..jadi bobanyak la tima kasih mr google yg Hodoh Hensem lagi  pandai nie...x sia2 ibu mengandung kan..keh keh >:)

Mr.Google          :Beta mmg hensem lagi bijaksana..jgn kalian pertikaikan(mke poyo -..-) .kaw  mmg dungu lagi bute wahai Jejaka.len kali skola toksah serong ye.nnti dungu jdi nye.engat taw,ape2 mslh tnye Mr Google yang hensem ! :))

                                   
                                psst:hensem kn i (kate Mr Google) ;D


Jejaka Kedunguan: yes boss !

     Cis ! Taraguna,guwe kena balik  0.*

Bebalik kepada topik~~
Blog ni aq rase skunk da jdi mcm satu fenomena bagai Encik Mawi satu dahulu kala..Dri pemerhatian aq la erk kt fesbuk too,smua dok kecoh sal sape ad blog bagai la.haih bdk2 kn -,- hihihi hipokrit ko,  tpi belum cuba lom taw..nie haa den cubo .. ;))) aq tataw pape pon..mcm nie ha first entry,dok pkir perah otak nk tulis ap..tibai jela sbgai mukhadimah aq di dunia blog2 nie..kui kui dlm bnyk2 dlm blog aq nieh,aq nk cube jdikn blog nie multi purpose lah..bak kate arwah atok yg kt astro tuh,aq lupe nme nye.MACAM MACAM ADA.
hohohohoi ;DD
dah la aq da xde idea nk ckp ape..btw kn kn HELLO BLOGGER SEKALIAN(: 



syhh : aq baru nk menapak..tolong la eden ye(:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...